vineri, 14 octombrie 2011

Hai sa contribuim la un val de lumina!

In memoria tuturor copiilor plecati multi prea devreme de pe Pamant, sambata, 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) fiecare dintre noi poate aprinde lumanari. Acestea sunt lasate sa arda timp de o ora, creand astfel un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Evenimentul se desfasoara concomitent in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

In Romania, s-a organizat pentru prima data anul trecut, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate (organizate de romanii din diaspora).   

In acest an, evenimentul prin care Organizatia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare va celebra “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor" va avea loc in 16 orase din tara si patru din strainatate.

In Bucuresti, se va desfasura in fata Cercului Militar National (Casa Centrala  a Armatei - Calea Victoriei), cu incepere de la ora 19:00, unde timp de o ora, vor arde peste 700 de candele.

Dar cei care nu pot ajunge la locatiile stabilite pot aprinde lumanari si acasa, la ora mentionata, intrucat energia pozitiva va ajunge si asa acolo unde este nevoie, la sufletele plecate dintre noi.

Detalii despre locatiile din tara se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe www.OrganizatiaEmma.ro

In Romania, rata deceselor in randul celor mici este de peste 2 ori mai mare fata de media UE

In 2007 si 2010 Romania s-a clasat pe primul loc in UE in privinta mortalitatii infantile, rata din Romania fiind de peste doua ori mai mare decat media europeana. Numai anul trecut s-au stins 2.848 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 10, dintre care doua treimi in varsta de pana la un an.

Numarul declarat al copiilor nascuti fara viata a fost de 856 insa acesta nu reflecta realitatea, cele mai multe cazuri nefiind raportate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu