sâmbătă, 22 octombrie 2011

Program de educatie eco. Se poate si la noi


Marile realizari se ating cu pasi mici. La capitolul educatie ecologica si de protectie a mediului suntem mult in urma la nivel european.  

Programul „Scoala copiilor - invatare eco”, derulat de Panasonic si Fundatia pentru Educatia asupra Mediului, le ofera profesorilor, si in acest an, materiale didactice pentru clasa - documente, inregistrari video si planuri de lectie pe tema protejarii mediului, care pot fi descarcate de pe site-ul www.panasonic.ro.
24 de tinerei eco au primit cadouri

Mai mult, peste 200 de elevi de scoala primara din Bucuresti au amenajat noi zone cu flori in interiorul Gradinii Botanice, iar 24 dintre acestia au fost premiati cu cate o pereche de casti Panasonic.

"Lista profesorilor romani, inscrisi in programul eco este in crestere. In continuare, in anul 2012 ne propunem sa initiem intalniri cu profesori  de la clasele primare din Bucuresti astfel incat sa ajungem la un numar de peste 10.000 de copii educati  eco prin intermediul materialelor noastre”, a declarat Gabriela Cucereanu, HR Senior Manager  Panasonic Romania.

Pentru ca totul sa fie cat mai interactiv, copiii pot tine un "Jurnal de Poze Eco" in care noteaza in cuvinte si imagini ceea ce au invatat. Si pentru ca totul sa fie si stimulant, scolilele sunt invitate sa transmita jurnalele catre Panasonic pentru a intra in concurs pentru castigarea unor premii.

vineri, 14 octombrie 2011

Hai sa contribuim la un val de lumina!

In memoria tuturor copiilor plecati multi prea devreme de pe Pamant, sambata, 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) fiecare dintre noi poate aprinde lumanari. Acestea sunt lasate sa arda timp de o ora, creand astfel un „Val de Lumina” care va face inconjurul globului si va dura 24 de ore.

Evenimentul se desfasoara concomitent in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

In Romania, s-a organizat pentru prima data anul trecut, la initiativa Biancai Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A si a avut loc in Bucuresti, in fata Ateneului Roman si in alte 12 orase din tara si 4 din strainatate (organizate de romanii din diaspora).   

In acest an, evenimentul prin care Organizatia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare va celebra “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor" va avea loc in 16 orase din tara si patru din strainatate.

In Bucuresti, se va desfasura in fata Cercului Militar National (Casa Centrala  a Armatei - Calea Victoriei), cu incepere de la ora 19:00, unde timp de o ora, vor arde peste 700 de candele.

Dar cei care nu pot ajunge la locatiile stabilite pot aprinde lumanari si acasa, la ora mentionata, intrucat energia pozitiva va ajunge si asa acolo unde este nevoie, la sufletele plecate dintre noi.

Detalii despre locatiile din tara se gasesc pe pagina dedicata acestui eveniment, de pe www.OrganizatiaEmma.ro

In Romania, rata deceselor in randul celor mici este de peste 2 ori mai mare fata de media UE

In 2007 si 2010 Romania s-a clasat pe primul loc in UE in privinta mortalitatii infantile, rata din Romania fiind de peste doua ori mai mare decat media europeana. Numai anul trecut s-au stins 2.848 de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 10, dintre care doua treimi in varsta de pana la un an.

Numarul declarat al copiilor nascuti fara viata a fost de 856 insa acesta nu reflecta realitatea, cele mai multe cazuri nefiind raportate. 

83% dintre angajatori verifica activitatea online a potentialilor angajati

BestJobs.ro a chestionat recent 2.858 de angajati si peste 70 de companii pentru a afla in ce mod comportamentul pe retelele sociale influenteaza procesul de selectie a angajatilor, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cei aflati in cautarea unui loc de munca au fost intrebati ce masuri de precautie isi iau in comportamentul pe retelele sociale, pentru a evita respingerea la un viitor interviu de angajare:

  • 22% - evita postarea de materiale indecente sau de continut neadecvat

  • 18% - evita comentariile discriminatorii

  • 21% - nu posteaza comentarii defaimatoare asupra unui angajator anterior

  • 11% - fac referiri directe asupra calificarilor si pregatirii lor

  • 28% - formuleaza cat mai corect si atent orice comunicare pentru a da dovada de o capacitate buna de exprimare

Pe de alta parte, 83% dintre recrutori declara ca apeleaza la analiza continutului pe retelele sociale in procesul de selectie al candidatilor. Principalele aspecte care sunt verificate de acestia sunt:
  • 37% - daca au mintit asupra calificarilor

  • 24% - daca au dovedit deficiente in comunicare

  • 12% - daca posteaza comentarii defaimatoare asupra unui angajator anterior

  • 18% - daca posteaza materiale cu continut inadecvat (fotografii, comentarii)

  • 9% - daca posteaza comentarii discriminatorii

miercuri, 12 octombrie 2011

Util Deco angajeaza!

Util Deco, unitate protejata autorizata sustinuta si dezvoltata de ADV Romania, scoate la concurs urmatoarele locuri de munca:

*      doua posturi in domeniul legatorie manuala/arhivare - Iasi

*      un post de confectioner/asamblor articole din textile - Iasi

*      trei posturi de consilier vanzari – Iasi, Constanta si Tg. Mures

*      un post de administrator website pentru pagina www.utildeco.ro - Iasi

Persoanele cu dizabilitati sunt incurajate sa aplice!

Detalii despre locurile de munca vacante pot fi vizualizate pe pagina www.jobdirect.ro  - primul centru de resurse online pentru ocuparea in munca a persoanelor cu dizabilitati sau pe site-ul fundatiei Alaturi de Voi.  

CV + scrisoarea de motivatie sunt asteptate prin e-mail la adresa eugenia.stalinescu@alaturidevoi.ro sau fax 0232/275568 pana la data de 21.10.2011.